Bonbons / Chocolade

Fairtrade & Biologisch

Onze chocolatier Frank Visser van Visser Chocolade gebruikt als eerste en enige chocolatier in Nederland duurzame cacao van Barry Callebaut die een innovatief fermentatieproces heeft doorlopen.. Hij bezocht zelf de plek waar de cacaobonen vandaan komen: de cacaoplantage van Biolands in Tanzania om er de cacaoteelt, het fermentatieproces en de samenwerking met de boeren van dichtbij te kunnen volgen. Het Biolands project begeleidt lokale cacaoboeren om duurzame en hoogkwalitatieve cacao te kweken. Ze krijgen opleiding in de cacaoteelt, ze krijgen materiaal ter beschikking gesteld en worden begeleid gedurende het hele proces. Ook op sociaal vlak wordt er hulp geboden: 21.000 boeren hebben toegang tot medische zorg en onderwijs.

Visser Chocolade wilde graag een nieuwe en unieke cacao vinden die 100% duurzaam, 100% traceerbaar, super lekker en van topkwaliteit is. Bij Biolands in Tanzania hebben we een perfecte combinatie gevonden: traceerbaarheid, duurzaamheid, respect, biologisch, eerlijke handel en perfecte smaak versmelten in één project. Biolands is bijzonder; de cacao en chocolade die er vandaan komt ook,” zegt Frank Visser van Visser Chocolade.