fbpx

Heerlijk Italiaans ijs in Eindhoven

ZININ ijs & chocolade is niet alleen een ijssalon: ze is een geschiedenis die al 10 jaar duurt en die nog altijd een traditie van passie doorgeeft door haar pure smaken en romigheid van het ijs.

Onze gediplomeerde ijsbereider Amin Punjwani bereidt ieder dag vers Italiaans ijs in ons ijslaboratorium. Ons ijs is een beleving voor uw oog, maar vooral voor uw mond. U heeft keuze uit 20 soorten ambachtelijk ijs. Stuk voor stuk gemaakt met natuurlijke en verse ingrediënten, en met Italiaanse recepturen, wat een geweldige smaaksensatie oplevert.

italiaans ijs eindhoven

Bekijk onze reviews op Facebook en Google

Heerlijk ijs en vele smaken. Nog meer lekkere dingen zoals bubble wafels, ijskoffie. Eigenlijk teveel om te vermelden. Ga het zelf ervaren, het is een beleving

Review op Google van Hel H

Wat een mooie winkel met heerlijke producten. Wij zijn dol op het verse schepijs en de heerlijk macarons. Het is altijd een feestje om daar iets lekkers te kiezen. Vriendelijk personeel en uitstekende service.

Review op Google van Manon

Zeer goede service, super lekker vers ijs en een erg uitgebreid assortiment van macarons, bubble wafels, bubble thee en bonbons. Voor ieder wat wils. Ik kom hier zeker vaker terug.

Review op Google van Bart van der schoot

Is Italiaans ijs roomijs?

Nee, Italiaans ijs is niet per definitie roomijs. Er zijn verschillende soorten Italiaans ijs, waaronder sorbetijs en gelato. Gelato is een traditioneel Italiaans ijs dat minder vet bevat dan roomijs, doordat er minder room en meer melk wordt gebruikt. Hierdoor heeft het een zachtere textuur en een intensere smaak.

Hoe heet Italiaans ijs?

Italiaans ijs wordt in Italië ‘Gelato’ genoemd, wat letterlijk ‘bevroren’ betekent. Dit traditionele ijs heeft een lagere melk- en vetgehalte dan roomijs, waardoor het een zachtere textuur heeft en intenser van smaak is. Gelato wordt vaak op een iets hogere temperatuur geserveerd dan roomijs, wat het een unieke smaakbeleving geeft.

Wat is het verschil tussen gelato en ijs?

Het belangrijkste verschil tussen gelato en ijs is de samenstelling en de bereidingswijze. Gelato is een traditioneel Italiaans ijs dat minder vet bevat dan ijs. De smaak is hierdoor net even iets anders. Bovendien bevat gelato minder lucht, waardoor het romiger en compacter is dan ijs. De bereidingswijze van gelato is ook anders dan die van ijs, waarbij gelato langzamer en op een lagere temperatuur wordt bevroren, waardoor het minder kristalvorming heeft.

Wat is typisch Italiaans ijs?

Typisch Italiaans ijs staat bekend om zijn romige en gladde textuur, diepere smaken en pure ingrediënten. Gelato is een voorbeeld van een typisch Italiaans ijs dat minder vet bevat dan roomijs en gemaakt wordt met meer melk en minder room. Andere typisch Italiaanse smaken zijn bijvoorbeeld pistache, hazelnoot, amandel, zabaglione, limoncello, en tiramisu. Het gebruik van verse en seizoensgebonden ingrediënten is ook een belangrijk kenmerk van Italiaans ijs.