Wat is een bubble wafel?

Ondertussen zijn ze bijna net zo bekend als de Taiwanese bubble tea: de bubble wafel. Deze unieke snack is een heerlijke eierwafel met ‘bubbles’ die vers wordt bereid, waarbij je vervolgens de keuze hebt uit diverse toppings bestaande uit ijs. Ze zien er Instagram-waardig uit, zijn zeker ook het proberen waard én smaken naar meer. Maar wat is een bubble wafel eigenlijk? Lees ons blog en ontdek deze zoete hit snack!

Waar komt de bubble wafel vandaan?

In Nederland hebben we de stroopwafel en wanneer we de grens overgaan, staat ons buurland bekend om de Luikse wafel. Maar ben je al bekend met de bubble wafel? De bubble wafel is afkomstig uit het Oost-Aziatische Hongkong. Hier staan bubble wafels ook wel bekend als egg wafels, in het Engels ‘egg waffles’. De lekkernij was ontstaan doordat mensen hun eieren op wilden maken en omdat er veel eieren in het beslag worden gebruikt, krijgt de wafel een custardachtige smaak.

Hoe wordt een bubble wafel gemaakt?

De bubble wafel wordt na het mixen van het beslag gemaakt in een speciaal wafelijzer dat je vanwege de kuiltjes misschien doet denken aan een poffertjesijzer. Om de verse snack te maken, giet je beslag op het wafelijzer en sluit je het wafelijzer. Is de bubble wafel klaar? Dan vorm en rol je ze wanneer ze nog heet zijn op tot een grote ijshoorn. Dit zorgt ervoor dat je de bubble wafel eenvoudig kunt vullen met de topping. Ook de textuur van de bubble wafel is om verliefd op te worden: een crispy buitenkant en een fluffy ‘bubble’ als binnenkant.

Bubblewafel bij ZININ ijs & chocolade

Diverse toppings

Wat een bubble wafel zo speciaal maakt? De verse eierwafel is gevuld met een topping die de zoete snack helemaal afmaakt. Natuurlijk zijn er hier ook diverse toppings waar je uit kunt kiezen:

  • Chocolate chip Oreo
  • Tony Chocolonely salty
  • Oma’s appeltaart
  • Strawberry cheesecake
  • Speculoos-kers
  • Bubble wafel van de maand

In plaats van een bubble wafel in Eindhoven een andere lekkernij proberen? Je kunt in de ijssalon ook terecht voor de premium cheesecake van het wereldberoemde The Cheesecake Factory, bubble tea of vers bereide Italiaans ijs.

Kom een verse bubble wafel proeven

Krijg je er al helemaal zin in om een heerlijk versbereide bubble wafel te proberen? Kom naar onze ijssalon ZININ ijs & chocolade in Eindhoven en maak de keuze voor jouw favoriete topping! Voor vragen of meer informatie kun je gerust contact opnemen via ons contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@zinin-ijsenchocolade.nl. Liever direct contact opnemen? Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer +31(0)40-2927361.