Wat zit er in bubble tea?

Wat zit er eigenlijk in bubble tea? Deze bijzondere drankjes hebben de afgelopen jaren het internet veroverd en ook in Nederland zijn er steeds meer plekken waar je kunt genieten van een verkoelende bubble tea. De naam ‘bubble’ of ‘boba’ tea is afgeleid van de bubbels die ontstaan bij het mixen van de ingrediënten en de toppings die worden toegevoegd, maar wat zijn deze ingrediënten en toppings precies? Lees verder, wij vertellen je er graag meer over.

Wat is bubble tea?

Bubble tea is in de jaren ‘80 ontstaan in Taiwan. Het originele Taiwanese drankje is een combinatie van sterk getrokken zwarte thee, melk, gecondenseerde melk en tapioca parels. Dit wordt koud geserveerd in een long drink beker of een plastic beker. De plastic beker geeft je de mogelijkheid om zelf te kiezen wanneer je het gaat nuttigen.

Tegenwoordig is bubble tea wereldwijd in allerlei variaties verkrijgbaar: van klassiekers zoals matcha milk tea of brown sugar milk tea met tapioca parels tot vruchtenlimonade naar keuze met popping parels. Kies je voor vruchtenlimonade bubble tea? Dan is dit ook geschikt voor mensen met lactose intolerantie, hier wordt namelijk geen zuivel aan toegevoegd.

Wat zijn de zwarte balletjes in bubble tea?

De balletjes in bubble tea, worden ‘toppings’ genoemd. De zwarte balletjes in bubble tea heten tapioca parels. Deze worden gemaakt van tapioca, wat de naam is voor het zetmeel afkomstig van de cassavewortel. Tapioca parels krijgen door ze te koken een chewy textuur die vergelijkbaar is met gummibeertjes. In de Zuidoost-Aziatische keuken worden tapioca parels vaak gebruikt in desserts vanwege deze textuur.

Ook bestaan er de zogenaamde popping parels. Dit zijn gekleurde doorzichtige agar agar (plantaardige gelei) parels die in je mond ‘poppen’, waardoor je vruchtensap proeft. Enkele smaken van popping parels die je kunt kiezen, zijn: appel, mango en aardbei.

Hoe smaakt bubble tea?

Bubble tea kan allerlei smaken hebben. De klassieke Taiwanese bubble tea smaakt naar Engelse zwarte thee gemixt met melk, wat de milk tea een romige en diepe smaak geeft. Om dit zoeter te maken, wordt er gecondenseerde melk aan toegevoegd. De tapioca parels zelf hebben niet per se een smaak, tenzij ze zijn geweekt in een siroop van bruine suiker en honing. Dan smaken ze zoet en haast dropachtig.

Vruchtenlimonade bubble tea met popping parels wordt zonder melk gemaakt en is heerlijk fruitig. Zo kun je ervoor kiezen om mangolimonade te mixen met appel popping parels, waardoor je een verfrissende fruitsensatie beleeft!

Een speciaal rietje

Hoe krijg je tijdens het drinken de parels uit je bubble tea? Gebruik je een lepel of moet je eerst het drankje opdrinken voordat je met de parels kunt beginnen? Wees gerust. Bubble tea drink je met een rietje die speciaal hiervoor is gemaakt. Ze zijn veel breder dan de rietjes die we kennen, zodat de tapioca parels of popping parels meekomen. Let er wel op dat je rustig en voorzichtig drinkt, de parels kunnen namelijk in je keel schieten.

Kom bubble tea proeven!

Snak jij al naar dit bijzondere drankje? Kom naar ijssalon ZININ ijs & chocolade en stel jouw eigen bubble tea samen! We zijn gevestigd in Eindhoven. Naast bubble tea, kun je ook bij ons terecht voor zelfgemaakte Italiaans ijs, bonbons, bubble wafels en meer. Heb je vragen over onze ijssalon? Neem gerust contact op door ons contactformulier in te vullen, te bellen naar +31(0)40-2927361 of een e-mail te sturen naar info@zinin-ijsenchocolade.nl.