Italiaanse ijsbeurs onthult nieuwe ijstrends voor 2023

Een bezoek aan de grootste ambachtelijke ijsbeurs ter wereld in Italië, dat is toch de ultieme droom van alle ijsliefhebbers? Je kunt daar niet alleen alles zien, maar je mag vooral ook proeven!

Italiaanse ijsbeurs
Grootste ijsbeurs ter wereld

De beurs wordt gehouden in de Italiaanse badplaats Rimini, duurt 5 dagen en is met meer dan 1250 stands en ongeveer 250.000 bezoekers de moeder van alle ijsbeurzen. Alles wat met Italiaans ambachtelijk ijs en aanverwante producten te maken heeft, is daar vertegenwoordigd. Van ijsgrondstoffen tot koekjes, hoorntjes, ijsmachines, vitrines, verpakkingen, chocolade, koffie en nog veel meer.

Op de beurs zijn veel stands aanwezig. Alle bedrijven willen graag jouw aandacht trekken en daarom is er veel aandacht besteed aan styling en presentatie. Het is erg leuk om andere ondernemers tegen te komen en ervaringen en kennis te delen met elkaar. Je deelt ten slotte een bijzondere passie voor ijs.

Nieuwe ijstrends

IJs is een traktatie waar iedereen van kan genieten, ongeacht de leeftijd. Of je nu houdt van chocolade, vanille, aardbei of een van de vele andere smaken, er is altijd een ijsje dat bij je past. Een aantal trends die op dit moment een belangrijke rol spelen:

  1. Vegan ijs: Vegan ijs is een steeds groter wordende trend in Nederland. Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl, en willen daarbij ook genieten van hun favoriete lekkernijen zoals ijs. Bij ZININ hebben ze hierop ingespeeld door in het hoogseizoen minstens 3 vegan smaken in hun ijsvitrine te hebben staan. Dit kan variëren van sorbets, gemaakt van fruit en water, tot veganistische roomijsvarianten. Het is een goede ontwikkeling dat deze trend doorzet, en er mogelijk steeds meer veganistische ijsvarianten op de markt komen.
  2. Minder suiker: Minder suiker is ook een trend die steeds meer aandacht krijgt in de ijsindustrie. Er wordt bewust gekozen om minder suiker toe te voegen aan het ijs, waardoor de smaak van het ijs zelf meer tot uiting komt. ZININ is al een tijdje bezig met deze ontwikkeling, en heeft zichzelf de uitdaging gesteld om minder suiker te gebruiken, zonder dat dit ten koste gaat van de smaakbeleving van het ijs. Dit is een goede trend, omdat het niet alleen de gezondheid ten goede komt, maar ook de pure smaak van het ijs meer naar voren brengt.
  3. Eerlijkere ingrediënten: Eerlijkere ingrediënten is ook een trend die steeds belangrijker wordt. Mensen zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en willen graag weten waar hun voedsel vandaan komt. Zo wordt er bijvoorbeeld meer gekozen voor biologische producten, Fairtrade ingrediënten en slaafvrije chocolade. Bij ZININ wordt er bewust gekeken naar de herkomst van de ingrediënten en wordt er gekozen voor de meest verantwoorde optie. Het is belangrijk dat deze trend zich voortzet, zodat er steeds meer eerlijke en duurzame grondstoffen op de markt komen en er bewustere keuzes gemaakt kunnen worden in de ijsindustrie.

Italiaanse ijsbeurs in riminiitaliaanse ijsbeurs trends zinin ijs

Zin in IJs?

Kom ons Italiaanse ijs in Eindhoven proeven! We verwerken de overweldigende impressies, inspiratie en kennis die is opgedaan in Italië in ons ijs. En dat ga je zeker proeven. Wij zijn in ieder geval al helemaal klaar voor het nieuwe ijsseizoen deze lente. Natuurlijk heeft ZININ ijs & chocolade het hele jaar door ijs, dus je kunt altijd bij ons terecht voor een ambachtelijk ijsje. Wil je meer weten over ons ijs of heb je specifieke vragen of verzoeken? Neem gerust contact met ons op.