Wat doet een chocolaterie?

Een chocolaterie is een winkel die gespecialiseerd is in chocoladewaren, maar wat doet een chocolaterie precies? Kan je hier alleen ambachtelijke fairtrade bonbons kopen of is het ook mogelijk om hier advies in te winnen over chocola? In dit blog legt ZININ ijs het je uit. Lees verder om erachter te komen.

Wat betekent chocolaterie?

Wat betekent chocolaterie? Chocolaterie is het woord voor een winkel die zich heeft gespecialiseerd in chocola. Een andere benaming voor een chocolaterie die je ook vaak tegenkomt, is chocoladeatelier. In deze winkel of atelier kun je alle chocoladewaren die je maar wenst kopen. Vaak worden de producten van chocola in de winkel of atelier zelf gemaakt door de chocolatiers die er werken. Omdat dit de professionals zijn op het gebied van chocola, ben je er zeker van dat je kwaliteitschocola.

Het beroep chocolatier is een echte ambacht. Als chocolatier werk je puur alleen met chocolade die klaar is om verwerkt te worden tot pralinés, bonbons en andere lekkernijen van chocola. Daarentegen is een chocolademaker dus een ander beroep. Een chocolademaker is gespecialiseerd in het verwerken van cacaobonen tot chocolade.

Hoe word je een chocolatier?

Je werk maken van je liefde voor chocola zou ideaal zijn. Toch bestaan er in Nederland geen specifieke of officiële opleidingen voor het beroep chocolatier. De manier om in Nederland chocolatier te worden is door het volgen van de opleiding tot Allround banketbakker of Banketbakker (patissier). Na een van deze opleidingen afgerond te hebben, kun je je specialiseren door cursussen in het chocoladevak te volgen of bij een ervaren chocolatier de kneepjes van het vak te leren. Om een goede chocolatier te worden, heb je in ieder geval veel concentratie, doorzettingsvermogen en briljante smaakpapillen nodig.

Dé ijssalon en chocolaterie van Eindhoven

ZININ ijs is dé fairtrade en biologische ijssalon en chocolaterie van Eindhoven! Onze ijssalon en chocolaterie is ontstaan uit de passie en liefde voor de ambachtelijke lekkernijen ijs en chocolade. Wij bereiden onze ambachtelijke Italiaanse ijs en chocoladewaren zelf. Woon je in of bezoek je Eindhoven? Breng ons een bezoekje om jezelf te laten verrassen door de lekkerste smaken bonbons te proberen. Ben je op zoek naar een passend relatiegeschenk? Ook dit verkopen wij in onze ijssalon en chocolaterie.

Wil je graag advies krijgen over chocola of vragen naar de ervaringen van chocolatiers? Bij onze chocolaterie is het ook mogelijk om meer te leren over de kunst van het maken van chocoladetruffels, pralinés en paaseitjes. Onze chocolatiers vertellen je graag meer over het vak waar ze hun beroep van hebben gemaakt.

Kom naar de ijssalon en chocolaterie van ZININ ijs

Ontdek alle versbereide lekkernijen zoals Italiaans ijs, bubblewafels en chocola bij ZININ ijs ijssalon & chocolaterie in Eindhoven. Naast je pralinés of macarons heb je ook de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke kop koffie of thee. Heb je vragen over de ijssalon, chocolaterie of een specifieke vraag? Neem contact op door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.